Lihaton lokakuu

Moikka, ja ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

Nyt kun syyskuu alkaa lähestyä loppuaan ja lokakuu lähestyä, ajattelin tulla haastamaan teidät KAIKKI mukaan lihattomaan lokakuuhun! Jos joku ei siis tiedä, lihaton lokakuu on kampanja, joka pyrkii saamaan ihmiset lopettamaan lihan syönnin kuukaudeksi. Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja on siitä lähtien ollut jokavuotinen kampanja. Tässä postauksessa ajattelin jakaa vinkkejä, miten sekasyöjä selviää lihattomasta lokakuusta!
Kuvahaun tulos haulle no meat

1. Hanki valmiiksi hyviä reseptejä
On varmaan ihan järkevää, että ennen, kuin muutat ruokavaliosi, hankit valmiiksi hyviä ja helppoja reseptejä, ettei koko haaste epäonnistu sen takia, että ideat ruoista loppuvat kokonaan kesken.

2. Kokeile lihankorvikkeita
Jos et ole lopettanut lihan syöntiä sen takia, että pidät lihan mausta, lihaton lokakuu on hyvä aika kokeilla uusia lihankorvikkeita. Jos haluat ruokasi maistuvan lihalta, suosittelen kokeilemaan soijarouhetta. Jos taas haluat lihamaisen koostumuksen, suosittelen ehdottomasti nyhtökauraa tai härkistä. Meidän blogistamme löytyy molempiin ainesiin hyviä reseptejä ;)


3. Haasta kaverit mukaan
On varmasti mukavampaa ja helpompaa kokeilla haastetta, jos olet ottanut kaveritkin mukaan. Kavereiden kanssa voit nimittäin jakaa hyviä vinkkejä ja reseptejä.

4. Selvitä mistä saat tarvittavat ravintoaineet
Jos jätät vain lihan pois jokapäiväisiltä aterioiltasi etkä korvaa sitä millään, et tule täyteen tai ainakaan saa tarpeeksi proteiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Tässä kannattaa käyttää vaikka lihankorvikkeita. Jos haluat, voit kokeilla myös vähän ituhipimpiä vaihtoehtoja, linssejä, soijaa, kikherneitä tai erilaisia pähkinöitä.

No, tässä oli neljä luultavasti tärkeintä vinkkiä. Kommentoi alas sun parhaat vinkit!


Vegeruokaa&unelmia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä erikoiset hedelmät

Vegaaninen borssikeitto

Vegaanin pikaruoka