Vegaaninen borssikeitto

Moikka, ja hyvää uutta vuotta! Tänään ajattelin tulla jakamaan teille ohjeet yhteen mun ihan lemppari ruoista, nimittäin vegaaniseen borssikeittoon. Ohje on muuten todella helppo ja yksinkertainen, mutta kasvisten keittäminen ja pilkkominen vie aika paljon aikaa.

Tarvitset:

5-6 pientä punajuurta
puolikas kaali
2 sipulia
2 porkkanaa
1,5l kasvislientä (kasvisliemikuutioista tai itse tehtyä)
2 laakerinlehteä
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
10 mustapippuria

Borssikeittoa voi syödä esimerkiksi kaurafraichen kanssa. Muista, että keittoa tulee paljon, joten käytä vähintään 2 litran kattilaa.

Tee näin:

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla kasvikset. Raasta tämän jälkeen porkkanat ja punajuuret raastimen suurimmalla terällä. Kun kaikki kasvikset ovat valmiita, kuumenna kattilassa kaksi ruokalusikallista öljyä, itse käytin rypsiöljyä.

Kun öljy on kumaa, lisää sen joukkoon kasvikset, ja paista niin, että ne pehmenevät vähän. Tämän jälkeen lisää joukkoon kasvisliemi. Jos teet kasvisliemen kasvisliemikuutioista, laita kolme kasvisluemikuutiota 1,5 litraan vettä ja keitä niin pitkään, että kuutiot ovat kokonaan liuenneet.

 Kun olet lisännyt kasvisliemen, laita joukkoon vielä 2 laakerinkehteä ja 10 kokonaista mustapippuria, ja keitä niiden kanssa noin tunti välillä sekoittaen.

Kun keitto on valmista, tarjoa se kuumana esimerkiksi kaurafraichen kera, ja nauti!


Jos teillä on jotain toiveita, voitte laittaa niitä meille tulemaan tuttuun tapaan instagramissa @vegeruokaajaunelmia, tai vaikka sähköpostitse vegeruokaajaunelmia@gmail.com.

<3: Vegeruokaa ja unelmia / Vilja ja Elle





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä erikoiset hedelmät

Vegaanin pikaruoka