Vegaaniset blinit

Moikka pitkästä aikaa! Julkaisin Instagramissa @vegeruokaajaunelmia kuvan jossa kerroin, että kokeilin tehdä vegaanisia blinejä. Sain heti muutaman kyselyn ohjeesta, joten ajattelin jakaa sen nyt yhteisesti tänne blogin puolelle. Ohjeellani blinejä valmistuu n. 20 kappaletta. 




Vegaanisiin blineihin tarvitset:

2 dl kauramaitoa
2 dl kaurajogurttia
2 tl kuivahiivaa tai vastaavan määrän tuorehiivaa
1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl tattarijauhoja
Vajaa tl suolaa
1 1/2 dl vichyä
Rypsiöljyä paistamiseen

1. Lämmitä kauramaito- ja jogurtti n. 42 asteiseksi, ja sekoita hiiva seoksen joukkoon.

2. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita huolellisesti. 

3. Anna taikinan kohota rauhassa liinan alla n. 2h (hyviä tuli vaikka maltoinkin odottaa vain vähän yli tunnin :))

4. Kun taikina on kohonnut, sekoita vichy sen joukkoon. 

5. Kuumenna lettu- tai blinipannu (myös tavallinen paistinpannu ajaa asian) kuumaksi, ja lisää tarpeeksi öljyä. 

6. Paista taikinasta paksuhkoja lettuja. 


Täytteet

Blineihin voi oikeastaan laittaa täytteeksi ihan mitä itse tykkää, mutta tässä hyväksi todettu ehdotus: 

Savutofutäyte

Tarvitset: 

1 paketti savutofua
1 purkki kauralevitettä
1 punasipuli
tilliä oman maun mukaan, itsellä meni melkein koko ruukku
suolaa
mustapippuria
sitruunaa

Tee näin:

1. Revi tofu pieniksi paloiksi, ja laita kulhoon pilkottujen punasipuleiden kanssa. 

2. Sekoita joukkoon kauralevite ja mausteet

3. Lisää tilli ja sitruunamehu

Laitoin itse valmiiden blinien päälle mädin korvikkeeksi vegaanista merilevästä valmistettua kaviaaria. 

Jos kokeilet tätä reseptiä, voit jakaa siitä kuvan Instagramissa ja tägätä meidät siihen. Tulen sitten ihailemaan teidän luomuksia 😊

<3: Vilja ja Elle

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä erikoiset hedelmät

Vegaaninen borssikeitto

Vegaanin pikaruoka