Ihana nyhtökaura- maapähkinävoiwokki

Moikka!
                                                                                                         * Yhteistyö/Gold and Green Foods
Meillä on nyt ollut piitkä tauko blogin puolella. Jotenkin vaan kevään koulujutut ja  muu stressi on vienyt kaiken luovuuden ja innon, mutta onneksi nyt kesällä saa ladata akkuja. Joka tapauksesa nyt kesäloman ekoilla viikoilla on ollut ihanan rauhallista ja rentoa, toinen meistä on ollut kesätöissä ja toinen Intiassa (postaus tulossa pian). Ruoaksi on maistunut jäätelöä oikein olan takaa ja muita raikkaita ja kevyitä ruokia. Olemme yrittäneet myös laittaa blogia uuteen uskoon, mutta siinä etenemme vauvan askelin (;

Yksi lemppariruokiani on wokit. Itse suhaisen vain jotain sekaan ja tadaa: valmista! Wokit ovat nopea ja helppo kesäruoka, johon saa helposti ujutettua reilusti kasviksia. Nyhtökaurasta saa ruoka proteiininsa. Se on yksi parhaista kasviproteiininlähteistä, 100: ssa grammassa nyhtökauraa on 30 grammaa proteiinia, joka on erittäin paljon! Lisäksi nyhtökaura maistuu erittäin hyvälle! Jos et nyhtökaurasta jostain syystä pidä, niin voit vaihtaa sen tässä reseptissä esimerkiksi härkikseen, tofuun tai oumphiin!

Nyhtökaura- maapähkinäwokki 4:lle

1 pkt Nyhtökauraa (Nude)
400 ml kookosmaitoa
1-2 rkl maapähkinävoita
1 rkl inkivääriä
soijakastiketta oman maun mukaan
ripaus suolaa
loraus sitruunanmehua
Apetit tuorekset Perhewok (tai omavalintaiset kasvikset)
1-2 tl Panag currytahnaa
suolapähkinöitä

Lisäksi:
riisinuudelia tai muuta lisuketta oman maun mukaan

Tee näin:

Laita paistinpannulle nyhtökaura ja hieman öljyä (esim. kookosöljyä) ja lämmitä alhaisella lämpötilalla. Kaada joukkoon kookosmaito. Raasta inkivääriä sopiva määrä ja lisää kastikkeeseen. Lisää maapähkinävoi, soijakastike, sitruunamehu, suola ja currytahna. Anna hetken muhia pannulla ja lisää tuorekset. Itse pidän rapaista kasviksista, joten lisään ne vasta loppuvaiheessa, jotta ne eivät kypsene liikaa, mutta toki kasvikset voi lisätä jo aikaisemmin. Anna taas hetken hautoa ja kasvisten lämmetä. Keitä riisinuudelit ja tarjoile! Lisää päälle suolapahkinöitä, jos tykkäät! Ne sopivat loistavasti kastikkeeseen.

Sydämellä: Vegeruokaa ja unelmia




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä erikoiset hedelmät

Vegaaninen borssikeitto

Vegaanin pikaruoka