Vegaanin pikaruoka


"Vegaanithan eivät syö ikinä epäterveellisesti" 

Ja niinhän sitä luullaan. Ja pyh. 

Joka tapauksessa, kevät on kääntynyt jo pitkälle kesään, eikä tänne meidän blogiin ole ilmestynyt toviin mitään! Olemme kuitenkin jo muutaman kuukauden koostaneet tätä postausta, jossa arvostelemme erilaisia pikaruokia, joista lähes kaikki ovat vegaanisia (yhtä mokaa lukuunottamatta). Emme kuitenkaan ole aina niin täsmällisiä ruokavalioidemme suhteen, emmekä jaksa ottaa liikoja paineita pienistä erehdyksistä.  

Halusimme tähän postaukseen koota kokemuksia uusista ja ei niin uusista pikaruoista muunmuassa Hesburgerissa, Mäkkärissä, ja muissa pikaruokaravintoloissa. Pitää muistaa, että epäterveellistä ruokaa saa silloin tällöin nauttia hyvillä mielin terveelliset elämäntavat muistaen. Joten, nauttikaa! 


1. Hesburger


Hesburgeriin  on ihan hiljattain lanseerattu uusi VEKE- burgeri. Alkuoletukset eivät olleet kovinkaan korkealla, vaikka Hesburgerista sinäänsä pidimmekin ennen vegaaneiksi ryhtymistä. VEKE- burgeri kuitenkin yllätti positiivisesti. Maku muistuttaa Hesburgerin hittituotetta minikanahampurilaista. Vaikka burgeri olikin aika pieni, oli se kuitenkin erittäin täyttävä. 
Maku oli myös erittäin hyvä, ja oli kiva testata hampurilaista, jossa maku jäljenteli enemmän kanaa kuin naudanlihaa. Majoneesia oli omaan makuun aika paljon, mutta tämä ei pilannut makuelämystä. Hesburgerin vegaaniselle listalle on myös päässyt: soijatikut (oma lemppari, korvike nugeteille!) sekä kasvistortilla (tämäkin on erittäin hyvää) ja sipulirenkaat (kaikkihan tietävät, miltä ne maistuvat) Hesburgeriin on myös huhupuheiden mukaan tulossa vielä uusia vegaanisia (tai ainakin kasvis) vaihtoehtoja, niitä odotammekin jo innolla!


Ellen arvosana: 4/5 , suosittelen lämpimästi kaikille! 


Viljan arvosana: 3/5, vähän mauton, mutta ihan hyvä halpaan hintaansa nähden! 












2. Mc Donald´s

Mäkkäristä on jo jonkin aikaa saanut vegaanista hampurilaista, Mc Vegania. Se on kyllä ihan mun suosikki, ja semmoinen tuleekin otettua lähes poikkeuksetta mäkkäriin mentäessä. Kuten Hesenkin tapauksessa, on mäkkärin vegaaninen hampparikin todella täyttävä, ja usein tekeekin tiukkaa saada se kokonaan syötyä :).  McVeganin pihvi vastoin Hesburgerin pihviä muistuttaa paksua naudanlihapihviä, muttei maultaan vastaa lihaa, vaan on ihanan "kevyt" ja "rasvattoman" makuinen verrattuna lihapihviin. Mäkkäriin on tullut uutuutena syksyn aikana myös Jamaican Veggie- burger, joka ei tosin ole vegaaninen, mutta luulisin että purilaisen saa ilman juustoa, kannattaa kysyä! Lisäksi hieman meksikolaishenkinen El Veggo, on todettu hyväksi, mutta ei lyö laudalta Mc Vegania. 
Lisäksi Mc Donaldsiin on tullut Falafel Bitesejä, näitä on pakko kokeilla, uskoisin että sopii myös pienenpien makuun!

McVegan™ - Vegaanihampurilainen | McDonald's Suomi
Lisäksi haluamme korjata pienen harhakäsityksen, mikä monilla on ollut mäkkärin ranskalaisia kohtaan. Ne siis ovat vegaanisia, vaikka monet toisin väittävätkin. (Kysyimme siis työntekijältä, jotta saadaan varmasti oikea vastaus :))


 Arvosana Mc Veganista: 5/5 Tää on se perusburgeri, joka toimii



3. Burger King 


Enemmän Burger Kingistä löytyy ruokaa kasvissyöjille kuin vegaaneille. Itse maistoin epähuomiossa Rebel Whopper- kasvishampparia, joka ei ollutkaan vegaaninen! Hampurilaisessa on majoneesi, joka on epävegaanista, mutta luulisin, että tämäkin on mahdollista pyytää pois. Tästä nyt huomaa, että kaikki mokaa välillä! Joka tapauksessa Whopper upposi hyvin, ja oli yllättävän lihamainen, jos söisin lihaa, en varmasti huomaisi eroa. Onkin sanottu, että tämä Whopper on suunnattu sekasyöjille!  Rebel Whopper oli oikein hyvää ja herkullista, mutta pakko myöntää, että nyt koko oli mennyt vähän överiksi. Tämän hampurilaisen kanssa et tarvitse lisukkeita, eikä jälkeenpäin vartmasti jää nälkä. Itse en jaksanut hampparia kuin ehkä puoleenväliin, joten jos voit sen jonkun kanssa jakaa, on molemmilla parempi fiilis ruoan jälkeen!  Burger Kingistä löytyy myös kasvissyöjille Halloum- hamppari, jos se kiinnostaa enemmän! 

The Vegetarian Butcher powers plant based Rebel Whopper® at Burger ...

Oma arvosanani Rebel Whopperista: 3/5, Kokeilemisen arvoinen ehdottomasti, mutta koko on VALTAVA. 



4. Subway

Subista on helppo löytää vegaanista ruokaa, kun vain valitsee täytteensä oikein. Lisäksi, jos on kunnolla nälkä, voi subinsa sisään valita kikherne- tai couscouspihvin. Itse tykkäsin enemmän kikherneversiosta, mutta oli couscouskin ihan mukiinmenevä :) Helppoa ja suht freesiä ruokaa, jos on vaikka kiire jonnekin eikä jaksa alkaa mättää mitään hamppareita.


Tässä oli meidän testailut tältä kertaa. Jos teille tulee mieleen jotain, mitä meidän pitäisi testata, niin laittakaa ihmeessä kommenttia alle! Toki viestiä voi myös laittaa instaan tai sähköpostiin, insta näistä ehdottomasti helpoin vaihtoehto :).


<3: Elle & Vilja



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä erikoiset hedelmät

Vegaaninen borssikeitto