Matka maailman toiselle puolelle

Moikka, ja tervetuloa uuden postauksen pariin!

 Kesälomani  alkoi matkalla Intiaan! Olemme siis molemmat lukiossa, ja kyseessä oli koulumme järjestämä Intian maantuntemuksen kurssi. Reissu oli todella silmiä avaava, ja muutenkin opetti todella paljon siitä, miten hyvät olot meillä täällä Suomessa oikeasti on!

Reissu ei ollut ensimmäinen kertani Intiassa. Ensimmäisellä kerrallamme olimme Goalla asuvien sukulaistemme luona, mutta kävimme myös esimerkiksi Mumbaissa. En kuitenkaan ollut ikinä aikaisemmin käynyt Etelä-Intiassa, jossa on suuret erot Pohjois,- ja Länsi-Intiaan nähden.


Matkamme alkoi suoralla lennolla Helsingistä Delhiin, jossa vaihdoimme lennolle Delhistä Bangaloreen. Delhissä oli muuten aivan ÄLYTTÖMÄN kuuma, parhaimmillaan (pahimmillaan) yli 45 astetta. Onneksi Etelä-Intiassa, jossa Bangalore sijaitsee, ei ollut niin tukahduttavan kuuma! Pitkien lentojen jälkeen on mielestäni tärkeää kompensoida lennot, jonka tein itsekin. Hyvä nyrkkisääntö tähän on, että 10 euroa /lennetty tunti. Tietenkin kompensoiminen on jokaisen oma päätös, eikä sen tekemättä jättämisestä voi millään tasolla tuomita, mutta pidän sitä kuitenkin itse tärkeänä.


Kohteemme Intiassa oli siis Bangalore, ja olimme viikon koulun ulkopuolella host-perheissä. Minun  onnekseni perheekseni oli valikoitunut vegaanisesti syövä perhe, joten ongelmia ruokailujen kanssa ei ainakaan kotona ollut. Joissakin ravintoloissa vegaanisen ruoan löytämisessä oli hiukan haastetta, sillä kaikkialla ei tiedetty mitä vegaanisuus tarkoittaa. Joskus sainkin ruoaksi vai hedelmiä, vihanneksia ja riisiä, mutta yleisesti kaikkialta sai helposti myös täysin vegaanista, oikeaa ruokaa. Hyvä vinkki, jonka Ekoanjun tubekanavalta nappasin mukaani on se, että kannattaa kantaa mukanaan kaiken maailman pähkinähedelmäpatukoita, sillä ne pitävät nälkää yllättävän hyvin! Kiitos siis hyvästä vinkistä! Käykää muuten kaikki ottamassa Anjun kanava haltuun, tosi hyviä, tärkeitä ja viihdyttäviä videoita! https://www.youtube.com/channel/UC267m-o1NbBK_dGB5uWCQDg

Vierailun tarkoituksena meillä oli kuitenkin perehtyä Intialaiseen koulutusjärjestelmään ja muutenkin siihen, miten Intialainen yhteiskunta toimii. Erot Suomeen verrattuna ovat suuret. Suomen oppivelvollisuus ja ilmainen terveydenhuolto herättivät paikallisten keksuudessä suurta ihemtystä ja ihailua.

Itse pysyin koko matkan suht terveenä, mutta osa ryhmämme jäsenistä kuitenkin sairastui. Intialainen sairaalareissu opetti kyllä arvostamaan suomalaista terveydenhoitoa entistä enemmän - en aio enää valittaa muutaman tunnin jonotuksista julkisessa sairaalassa.

Host-perheeseeni kuului siis 8-vuotias tyttö, äiti, isä ja isoäiti. Asuimme suurella kerrostaloalueella pienessä asunnossa. Jaoin huoneen ja sängyn tytön kanssa, mikä on ilmeisesti tyypillistä intialaisessa kulttuurissa - on epäkohteliasta jättää vieras nukkumaan yksin.

Ruokamme perheessä oli todella yksipuolista. Aamupalaksi valkoista paahtoleipää tai perunalettua, lounaaksi perunalettua, välipalaksi perunalettua, päivälliseksi riisiä ja iltapalaksi riisiä :) Tässä näemme hiukan erilaisen vegaanisen ruokavalion! Kyllähän tuolla ruoalla viikon pärjäsi, mutta oli kyllä ihanaa tulla kotiin, kun ruoasta sai taas PROTEIINIA!

Kouluaikana liikuimme kaikkiin paikkoihin perinteisessä intialaisella koulubussilla. Bussi oli aina aivan täynnä, etikä ilmastoinnista tietenkään ollut tietoakaan. Perheemme kanssa liikuimme kaikkialle heidän autollaa. Hauska juttu, joka yhdellä matkalla tapahtui: Perheen äiti oli viemässä minua koululla aamulla. Myöhästyin koulusta noin 15 minuuttua, sillä lähes koko matkan edessämme käveli lehmä!

Kiitos kun jaksoit lukea tämän erittäisen sekalaisen postauksen Intian matkaskani! Nyt kesällä alamme taas päivitellä tätä blogiakin aktiivisemmin, ja instassa olemmekin olleet aika aktiivisia ympäri vuoden, varmasti myös nyt kesällä!

<3: Vegeruokaa ja unelmia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä erikoiset hedelmät

Vegaaninen borssikeitto

Nyhtökaurabolognese